במפעלי מזון או חברות שצריכות לספק אוכל לעשרות עובדים, מקרר הביתי יכול לעמוד רק לקישוט. הוא לא יספיק אפילו לאחוזים בודדים ממה שהמפעל באמת צריך.
הכמויות שצריכות קירור או הקפאה כל יום, מאכלסים חדרים שלמים ולפעמים גם אולמות. במקומות האלו ישתמשו במערכות קירור שלוקחות בחשבון את מעלות הקור הנדרשות, גודל החדר לקירור ועוד.
במפעלי מזון למשל, יש מפעלים שירצו קירור שהמעלות שלו הן סביב 0 מעלות ובמקומות אחרים יצטרכו קירור של עשרות מעלות מתחת לאפס. מובן שהמדחסים והמערכות משתנים לפי הדרישות הללו.
לפני רכישה של מערכת קירור, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע, להסביר לו איזה מזון הולכים לאכלס במקרר, כמה מעלות קור צריכות להיות, איזה גודל חדר הקירור, והוא ימצא את המערכת המתאימה.